Østgaard
-har arrangert selskap og skapt hygge for mange mennesker i over 300 år. Det er en tradisjon vi er meget stolte av og ønsker å videreføre. Nina og Lars Garder, 7. generasjon på Østgaard.

CafeCafe_0397 3 web

Østgaard blir i dag drevet av 7. generasjon, ekteparet Nina og Lars Garder. 

Vertskap
Siden 1835 har familien til Lars vært bosatt på gården og drevet tradisjonelt landbruk.
Nina er utdannet adjunkt og jobber deltid som lærer ved siden av å arrangere selskap, kurs og konferanser på Østgaard sammen med sin mann.
Lars er utdannet agronom og siviløkonom og har sitt kontor på gården.
Familiens 4 barn er også involvert i driften.

_D812877 web

Selve gården omringes av store og flotte grøntarealer. Her kan man rusle rundt i den vakre hagen og nyte de landlige omgivelser

Østgaard ligger sentralt til like utenfor Halden sentrum. Foruten korndrift leies det ut festlokaler til bryllup, konfirmasjoner og andre jubileum til private. For bedrifter tilbyr vi konferanser, julebord, kickoff mm.
I 2017 ble Låvetoppen åpnet for kurs og konferanse. I disse unike lokalene er det plass for opptil 130 pers.
Østgaard har sterke historiske røtter og er første gang nevnt i skriftlige kilder i år 1390. Våningshuset, slik det står i dag, er fra 1824. I den gamle herredstyresalen i hovedhuset er det mulighet for å arrangere mindre sammenkomster som styremøter etc for 20-40 pers. I våningshuset tilbys overnatting i meget hyggelige og hjemmekoselige omgivelser.

Gildehallen ligger i låvens tidligere møkkakjeller. De tykke og rustikke steinveggene ble bygd opp av slaver fra Fredriksten festning, trolig i år 1636. Lokalet har en særegen atmosfære som innbyr til festligheter av alle slag for 20-120 personer.

Låvetoppen er som navnet tilsier, øverste etasje i låven. Her er det fine og lyse konferanselokaler med god kapasitet på Wifi, ventilasjon og servering av mat og drikke. Kapasitet 130 pers, egner seg også til bryllup og andre festligheter.

Selve gården omringes av store og flotte grøntarealer. Her kan man rusle rundt i den vakre hagen og nyte de landlige omgivelser, hilse på hønene, sette seg på brygga ved den store dammen og mate ender og fisker.

På Østgaard har man muligheten til fysiske utskeielser, noe som egner seg godt for grupper som ønsker å ‘leke’ litt.

Beachvolleyball, tennis, svømming i bassenget, frisbeegolf i skogen og mange andre morsomme gårdsaktiviteter kan tilbys.  Vi skreddersyr til den enkelte gruppe.

Ønskes det utearrangement har vi kapasitet til 400 gjester under tak i sommertelt.