Østgaard-en gård øst i grannelaget

Boka om Østgaard beskriver gårdshistorien gjennom flere hundre år, fra middelalderen og frem til vår egen tid. På Østgaard har mange slekter skiftet gjennom tidene, helt til Lars Garder sin tipp- tipp- tipp- oldefar, Lars Gundersen, kjøpte gården i 1835.

På grunn av sine unike fasiliteter har gården  i nyere tid blitt til en storslagen bryllups- og konferansegård.

På gården har det vært holdt små og store, formelle og uformelle selskapeligheter gjennom generasjoner. Fra herredsstyremøter til omgangskole, brylluper, jubileum og store og små middagsselskaper.
I gamledager ble det holdt hageselskaper hvor det ble servert portvin og hjemmelagde småkaker, en hyggelig tradisjon som drives videre.
På grunn av sine unike fasiliteter har gården  i nyere tid blitt til en storslagen bryllups- og konferansegård.
Gjennom generasjoner har det vært drevet tradisjonelt gårdsbruk og i dag det dyrkes 450 mål med korn, hovedsakelig høsthvete. Tidligere ble det også dyrket poteter til fremstilling av eget brennevin. Melkeproduksjon, frem til 1960, var også en viktig del av næringsgrunnlaget.
Dagens dyr på gården skaper mye hygge og trivsel for oss som bor her. Også Østgaard sine gjester setter stor pris på alle endene, hønene, hundene og fiskene i dammen. Dette – tilsammen med den store flotte hagen, sørger for den totale gårdsidyll.